blommor

Blommor gör oss glada

Våren är här och sprider mer positiva känslor. Oavsett vilken del av Sverige vi befinner oss i, så blir dagarna allt mer ljusa. Vi börjar omges av mer grönska. Blommor och andra växter som avger sina säregna dofter.

Vårkänslor börjar kännas av och vi fylls av mer positiv energi. Det finns växter som sägs attrahera specifika energier. Levande växter som ska hjälpa till att sprida positiva energier. Ett tips är att ha jasmin i sovrummet, då den ska stärka relationen mellan kärlekspar och driva fram romantiken.

Ett annat tips är Aloe Vera som sägs dra till sig olika positiva energier. Dessutom kan denna växt användas som en form av medicin, genom att använda gelén som finns inuti bladen. Denna gelé kan bland annat hjälpa till att svalka ner hudpartier som utsatts för solbränna eller insektsbett.

Sänd ett budskap med en blomma

Blommor sänder ofta positiva känslor och många av oss blir glada av att få blommor. Vare sig det är från en familjemedlem, kärlekspartner, vän eller kollega. Blommor till trädgården, balkongen, en väl utvald plats i hemmet eller en vacker bukett.

Vill du sända ett särskilt budskap med hjälp av blommor eller fira en speciell person? Blommogram uppskattas av många. Även om man bor så pass nära att man lika gärna själv kan överlämna budskapet, så uppskattas många gånger ett blombud mer. Med en euroflorist rabattkod kan du sända blommogram till lägre pris. Passa på att överraska någon i din närhet.

Blommornas språk

Är du osäker på vilka etiketter och regler man bör följa? Till vem och i vilket syfte ska det överlämnas blommor? Vill du ge bort en krukväxt bör du vara säker på att mottagaren är intresserad av denna typ av växt och beredd på att sköta om den.

Ett gott råd där är att känna till detaljer om mottagarens hem eller annan plats den kan vara passande. Ska blommorna sändas i romantiskt syfte är det sällan passande med en bukett, såvida du inte känner till en sort som denna person skulle bli väldigt glad över. Däremot kan en bukett sända fler budskap.

Hur många blommor finns med, av till exempel rosor, och vilka färger. En personlig bukett kan upplevas som mer lyxig och genomtänkt. Inför speciella dagar som Mors Dag och Alla Hjärtans Dag omges vi av flera färdiga exemplar, som kan vara ett bra alternativ.

Ibland har man turen att komma över ett färdigt blomsterarrangemang där det mer eller mindre står skrivet namnet på den person du vill överlämna det till. Självklart sänder ett litet kort med ett personligt meddelande ett tydligare budskap. Dessutom finns det flera experter att söka råd hos, både online och i butik.