filmtips

Filmtips inför helgmyset!

Äntligen är helgen här och det är kanske dags för den klassiska filmkvällen med familjen eller så kan det vara dags för lite egentid och du har turen att få välja film helt själv. Oavsett vilket så finns det ett hav av filmer att välja mellan.

Många gånger väljer vi film utifrån hur vi själv mår. Kanske letar vi efter lite spänning eller så vill vi ha ett kärleksdrama som gärna slutar lyckligt. En riktigt bra feel-good film är inte heller dumt när vi är trötta efter en arbetsvecka och det kanske inte alltid har varit den bästa veckan. Då kan en feel-good film eller en komedi muntra upp.

Ett par filmer som passar hela familjen!

Ska hela familjen titta på film samtidigt och det kanske även finns yngre barn med på film-myset, behöver man såklart ta hänsyn till det vid val av film.

En riktig klassiker som också får räknas som en feel-good film är utan tvekan “HItta Nemo!
Den här underbara filmen handlar om en clownfisk som förlorar sin fru och alla sina barn utom ett. Han håller därför hårt i sitt barn och tycker det är läskigt när lille Nemo ska börja skolan.

Nemo försvinner på en skolutflykt, några människor fångar honom och placerar honom i ett akvarium tillsammans med andra fiskar. Nu måste pappa Marvin hitta honom! Även om filmen börjar tragiskt så slutar den väl och innehåller mycket humor.

En annan film som kan passa när även barnen är med är “Lejonkungen”. Den här klassikern handlar om en flock lejon där lejonkungen blir dödad av sin bror som själv vill vara kung. Lejonkungen har en en son som är tänkt att ta över tronen men han drivs på flykt av sin bror som övertar tronen.

En spännande och sorglig film med massor av humor som även den slutar lyckligt. Har man väldigt små barn så ska man tänka på att den kan uppfattas lite skrämmande.

Filmer för den äldre publiken

Har man inga barn som ska delta i film-myset så finns det en hel del andra filmer att välja på även om ovanstående filmer är fantastiska. Är man sugen på en riktig feel-good film och kanske även är en Abba-fantast så ska man inte missa “Mamma Mia”.

Den här filmen kommer garanterat att lyfta ditt humör. Filmen är byggd på Abbas superhits och handlar om en mamma och dotter som bor på en ö i Greklands övärld. Här blandas vänskap, kärlek och humor och du kommer inte att bli besviken.

Vill man skrämmas och tycker om spänning och nervkittlande filmer så är “När lammen tystnar” en riktig nagelbitare. Filmen handlar om en FBI-agent som får i uppdrag att prata med en seriemördare som sitter inlåst på en rättspsykiatrisk klinik.

Polisen hoppas att hon kan få honom att hjälpa till med en rad mord. Under samtalens gång så kryper den dömde mannen närmare och närmare hennes psyke. Man får vara beredd på att bli skrämd när man väljer den här filmen.