Joggingvagnen – ett roligt träningsredskap

När vi blir föräldrar behöver vi många gånger och väldigt ofta sätta våra egna behov åt sidan och fokusera på det lilla nya liv vi har framför oss.

Detta ligger naturligt hos de flesta och det är kanske inte något vi tänker på alla gånger. Vi är kanske så uppslukade av den lilla varelsen som plötsligt stal vårt hjärta.

Att inte glömma bort sig själv när man blir förälder är kanske inte det lättaste men man mår bra av att göra saker som gör en glad. Man mår också bra av daglig motion och mår vi som föräldrar bra mår också våra småttingar bra, en lycklig förälder betyder ofta ett lyckligt barn.

Kan en joggingvagn vara lösningen?

Att komma ut och motionera när man är förälder är inte alltid det lättaste. Med en joggingvagn kan du på ett enkelt och roligt sätt komma ut på dagliga joggingturer.

När du springer med en joggingvagn är det fler än du som kommer ut på en träningsrunda. Även ditt barn kommer ut i friska luften och får massor av intryck längs vägen.

Ni får också en stund tillsammans. Eftersom joggingvagnen i vissa fall är vänd mot dig har du också möjlighet att, samtidigt som du springer, samtala med ditt barn.

Du kan springa med joggingvagnen på olika underlag och är inte hänvisad till bara asfalt, du kan också välja att springa i lite terräng om du vill ha extra träning.

Har du ett lite större barn kan du också få en riktig träningscoach på vägen. De flesta barn tycker om att åka fort så om du tycker om att springa fort kan barnens hejarop och glädjetjut vara en fantastisk motor framåt.

Har du ett mindre barn ska du inte bli förvånad om barnet somnar, de stora hjulen på en joggingvagn framkallar nämligen ett rytmiskt vaggande.

Vilken joggingvagn ska man välja?

Precis som med allting annat man ska köpa så är det bra att börja med att se över vilka behov man har med sin vagn samt hur mycket pengar man vill och kan betala för den.

En joggingvagn ska vara lättrullad och även säker att använda såklart. En handbroms är bra så att snabba stopp är möjliga och även en vagn som håller en stabil kurs.

Det finns olika funktioner hos joggingvagnar, vissa har liggläge och möjlighet till att höja och sänka handtaget så att den kan användas till fler än en person.

Att titta på hur joggingvagnen får plats i bilen är också bra om man vill kunna åka iväg till exempelvis skogen för att träna.

Att titta på recensioner och bäst-i-test är bra och ger en ganska tydlig indikation på kvaliteten på vagnen. Men du måste också ut och känna och klämma på vagnen innan du bestämmer dig för vilken vagn du ska köpa.

En joggingvagn ger dig precis som en crosstrainer, eller en motionscykel en otroligt varierande, rolig och komplett konditionsträning som kan vara svår att hitta hos andra träningsprodukter på marknaden.