Därför ska du använda en foamroller

En foamroller är bästa tänkbara redskap som du kan använda för att kunna självmassera hela din kropps stora som mindre muskelgruppen.

Användningsområdena är också oändliga med en foam roller. Med hjälp av foamrollern skapar du ett naturligt tryck på de områden där du önskar få din självmassage och där du hela tiden själv bestämmer trycket genom att använda din egen kroppsvikt.

En foam roller kan ge dig skön smärtlindring för ömma och stela muskler samtidigt som den även hjälper till att främja blodcirkulationen i hela din kropp. Även rörlighet och hållning förbättras samtidigt som stress och orostankar lättare kan skingras.

Välj en foam roller som passar dig

Foamrollern finns i flera olika utföranden. Beroende på om du är nybörjare eller en mera van användare finns det en del saker som kan vara bra att tänka på innan du skaffar dig en foamroller. Är du helt ny användare så lämpar sig kanske en helt slät foamroller bäst och samtidigt en som är relativt bred för att du lättare ska kunna balansera på den.

Har du tidigare erfarenhet av redskapet eller gärna vill att det ska kännas och göra lite ont av din massage så kan du välja en foamroller med en yta som är indelad i olika utstående fält.

Det finns också olika hårdhet på dessa foamrollers och du kanske uppskattar en något hårdare variant som också då känns mera vid användandet.

Så får du bäst effekt med din foam roller

Experterna rekommenderar att du lägger dig ovanpå foamrollern med den muskel/muskelgrupp du önskar massera. Med hjälp av din egen tyngd rullar du långsamt fram och tillbaka över muskelgruppen.

Mellan 30 och 60 sekunder per muskel och två till tre set per övning rekommenderas för bästa möjliga effekt. Det som också är bra med massage med en foamroller är att du enkelt kan använda den innan träning för uppvärmning av olika delar av kroppen.

Den är dessutom lika användbar efter träning för att slappna av och minska risken för att få träningsvärk efter ett pass.

Det är snabbt och enkelt att komma igång

Ofta följer det med ett antal bra övningar och tips när du köper en foamroller. För att komma i gång med träningen kan det vara bra att uppdatera sig själv t ex genom att söka på internet efter olika tips eller youtube videos i ämnet.

När du väl gjort några av dessa övningar några gånger är det lätt att förstå hur foamrollern fungerar och hur du kan få ut bästa möjliga effekt genom din träning.

Du kan säkert också själv komma på en del nya övningar som passar allra bäst just för dig, din kropp och dina varierande behov.