Vi svenskar mår bra av att resa

Vi svenskar kallas ofta för det resande folket. Faktum är att det är få människor från andra länder som reser lika mycket som svenskarna. Våra grannländer i Norden, Norge, Danmark och Finland tillhör också några av de som reser allra mest i hela världen. 

Även amerikanerna är ett resande folk, dock så går ”jänkarnas” resor oftast inom det egna landet medan vi i Norden föredrar att resa utomlands. Så, vad är det då som gör att vi nordbor älskar att resa så mycket?

Detta sammanfattas vanligtvis av att vi i förhållande till många andra människor världen över har högre inkomster än vad många andra har. Höga medelinkomster går som oftast även hand i hand med höga levnadskostnader, vilket är ytterligare en anledning till att många önskar resa till andra resmål där det inte är lika dyrt att resa, shoppa, äta på restaurang m.m.

En av de absolut främsta anledningarna till att svenskar, norrmän, danskar och finnar älskar att resa utomlands beror såklart på det långa, kalla och många gånger tuffa vinterväder som vi har i våra länder.

Det blir helt enkelt naturligt att vi vill åka på en härlig resa till Spanien, Grekland, Cypern, Thailand eller något annat varmt och skönt land för att kunna ta del av deras fantastiska klimat.

Den klassiska charterresan till varmare breddgrader tillsammans med familjen, kompisgänget eller kärleken är fortsatt den absolut populäraste resan som också bokas hos de olika researrangörerna i Sverige och i Norden i övrigt.

Temaresor blir allt mera populära

Även om den klassiska charterresan fortsatt är den resa som är allra mest populär för oss svenskar och andra nordbor så finns det även andra typer av resor som också ökar stort i intresse.

Skräddarsydda temaresor som hälsoresor, träningsresor, sparesor och weekendresor är något som allt flera har fått upp ögonen för. Oavsett vilken typ av resa som vi än föredrar att sticka iväg på så handlar själva resan alltid om att den ska få oss att må bra, fysiskt och mentalt.

Även om många av oss mår fantastiskt bra till både kropp och själ att ladda batterierna på en härlig sandstrand på Gran Canaria eller på någon annan underbar plats i världen så är det dock bra att komma ihåg att det fortsatt råder en pandemi i världen och att det fortsatt även råder en hel del olika krav och restriktioner i många vanliga turistländer. 

Innan du bokar den där härliga resan som du så länge gått och drömt om, ta lite tid och gör lite research om det är några särskilda krav eller restriktioner som gäller på resmålet, på så vis så är du också helt förberedd på hur du kan ta hand om dig själv och andra på bästa möjliga vis.