bra hälsa

Bra hälsa genom kloka ekonomiska beslut

En bra hälsa kan uppnås på mängder av olika vis. Något som många av oss oroar oss för är vår ekonomi och där det i många situationer är viktigt att vi fattar kloka ekonomiska beslut.

Det är ingen hemlighet att kreditkort är ett bra sätt att spara pengar, få belöningar och till och med bygga upp din kreditvärdighet, något som även kan resultera i att vi känner oss ekonomiskt trygga, stressar och oroar oss mindre och således även ger oss en bättre hälsa.

Men med så många olika kort som erbjuder olika funktioner, räntesatser och belöningsprogram – för att inte tala om jargongfyllda villkor – kan det vara svårt att försöka avgöra vilket kort som är rätt för dig. 

Men oroa dig inte – vi är här för att dela upp allt du behöver veta för att hitta det bästa kreditkortet för dina behov.

Jämför kreditkort för att hitta det bästa erbjudandet och de funktioner som passar din livsstil

Det kan vara svårt att hitta ett kreditkort, men det lönar sig verkligen att göra efterforskningar. Genom att jämföra olika kreditkort med bonus på kreditkortsidan.se kan du enkelt hitta de funktioner som passar din livsstil och som du känner även kan hjälpa dig till en bättre hälsa.

Tro det eller ej, genom att ta dig tid att jämföra vad som erbjuds kan du till och med spara pengar på räntebetalningar och se till att alla dina bonuspoäng hamnar i din plånbok. 

Så ge dig ut i dag och börja utforska alla erbjudanden om kreditkort – belöningarna kommer inte att samlas in av sig själva!

De viktigaste skillnaderna mellan butiksmärkta kort och "vanliga" kreditkort

Att känna till skillnaderna mellan butiksmärkta kort och ”vanliga” kreditkort är nyckeln till att hitta det bästa finansiella alternativet för dina behov.

I allmänhet är kort med butiksmärke kopplade till specifika återförsäljare och ger användarna särskilda rabatter och erbjudanden som är anpassade till det företagets produkter. 

Vanliga kreditkort utfärdas däremot av banker eller finansbolag och erbjuder en rad olika funktioner utöver belöningar, t.ex. räntefria betalningar, tjänster eller till och med resepoäng.

Oavsett vilket du väljer är det viktigt att du undersöker detaljerna noga innan du binder dig – eftersom båda typerna av kort har sina egna fördelar och nackdelar.

Tips för att använda ditt kreditkort på ett klokt sätt och undvika obehagliga avgifter

Det bästa tipset för att undvika problem med ditt kreditkort är att vara uppmärksam på hur du använder det. Skapa en budget och håll dig till den – se till att du spenderar inom dina möjligheter.

Kontrollera alla transaktioner som visas på ditt utdrag under månaden och se till att de återspeglar vad du förväntade dig innan du gör en betalning. 

Det är också viktigt att betala av ditt saldo varje månad; låt oss vara ärliga, ingen vill se sina pengar gå till onödiga räntekostnader.

Istället för att betala för oväntade överraskningar kan du genom att följa dessa enkla tips se till att du använder ditt kreditkort på ett klokt sätt… och att du får mer pengar i fickan i slutändan.

6 ytterligare tips som både ger en bra hälsa och en förbättrad ekonomi

  1. Gör upp en månadsbudget över alla dina inkomster och utgifter. En budget ger dig en bättre kontroll över din ekonomi och där du även kan se vad du kan förbättra.
  2. Bra för plånboken och för din hälsa är att laga näringsrika och bra måltidslådor som du kan ta med dig på jobbet istället för att äta ute dagligen.
  3. Att cykla eller promenera till jobbet ger också det en bra hälsa samtidigt som man också kan spara gott om pengar genom att parkera bilen.
  4. Spara in ytterligare en slant genom att träna utomhus under våren, sommaren och hösten istället för på gymmet. En bra hälsa kan du skapa du dig oavsett var du än tränar någonstans.
  5. En förbättrad hälsa skapar du dig också genom att sluta röka och snusa för att inte tala om alla tusenlappar du kan spara varje månad genom att fatta detta beslut.
  6. Att spara in pengar här och där är för många betydligt enklare än vad det kan vara att öka sina intäkter. Detta till trots så är det också viktigt för en god hälsa och för mindre stress och press i ens vardag om man ser över vad man också kan göra för att öka sina månadsinkomster.